Pětidenní kofeinovou abstinenci plnou pocitů neodstranitelné
únavy vystřídala návštěva kávového "The Filter" festivalu v Brně.
Po brzkém vstávání a dvouhodinové cestě mě krásně probralo cold brew s příměsí kakaových bobů. Ochutnala jsem ale i spoustu dalších filtrovaných káv od českých a zahraničních pražíren. K opožděné snídani pak nesměl chybět poctivý chlebíček s kozím sýrem a řepou.
Po brzkém vstávání a dvouhodinové cestě mě krásně probralo cold brew s příměsí kakaových bobů. Ochutnala jsem ale i spoustu dalších filtrovaných káv od českých a zahraničních pražíren. K opožděné snídani pak nesměl chybět poctivý chlebíček s kozím sýrem a řepou.
Na oběd jsme s
kamarádkou zavítaly do Fresh Fanatic bistra, které mě naprosto nadchlo svým
interiérem. A jídlo? Těžko mluvit, musíte ochutnat sami! Pokud se chystáte do
Brna, spíše než objevovat místní "památky" vám doporučuji
poohlédnout se po podnicích s výběrovou kávou a domácími výrobky. Za tímto
účelem se sem ještě určitě vrátím!
Ochutnávky kávy v budově rektorátu VUT střídaly přednášky a
diskuze s inspirativními osobnostmi z kávového světa. Na čem se dlouholetí
baristé shodli bylo to, že skvělou atmosféru v kavárně dělají takoví
pracovníci, kteří to s kafem myslí vážně, vzdělávají se a chtějí se někam
posouvat. A hlavně, dělají to vše od srdce. Nehoní se za ideálem založit si co
nejrychleji vlastní kavárnu, protože vědí, že nejdříve se musí s pokorou učit
od zkušenějších.
Vše se odehrálo až na pár drobností v milém, přátelském
duchu - na cokoliv jste se chtěli zeptat, mohli jste. S arogantním přístupem
jsem se nesetkala ani jednou.
Z festivalu jsem i přes rozbitý displej u mobilu odcházela
usměvavá, plná inspirace a moc se těším na další ročníky. Jako památku na Brno
a The Filter jsem si odnesla sazeničku kávovníku - arabicy, kterou jsem dnes
úspěšně přesadila do většího květináčku, zajistila rostlince potřebné podmínky,
a začala usilovně přemýšlet o tom, jak ji pojmenuji.
Crew z brněnského Melounového cukru
Fresh Fanatic bistro
Budova rektorátu VUT je příjemný, otevřený prostor. Pro festival kávy ideální.
Jaké jméno byste mu dali? :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Mockrát děkuji za komentář, jste skvělí! ♥