pondělí 18. dubna 2016

Jak na správný make-up? 8 rad profi vizážistů

Připravila jsem si pro vás pár užitečných rad, na co si dát pozor, když chceme dosáhnout perfektního make-upu. Všechny byly odposlechnuty od profi vizážistů. Doufám, že vám článek předá nějaké cenné informace, anebo ze sebe budete mít radost, zjistíte-li, že už všechny tyto tipy znáte. ♥

1. Čím hutnější make-up, tím více si musíme dát záležet na přípravě pleti. Což znamená udělat si 3x týdně peeling, každé ráno nanést krém, na něj primer, a až poté make-up. Je to sice náročnější postup, ale vyhneme se nechtěné masce na obličeji.

2. Když nemáme čas na důsledné nalíčení, neměli bychom se líčit vůbec. Berme náš obličej jako malíř své plátno. Také nespěchá, protože ví, že jinak by své dílo pokazil.

3. Ne všechny značkové přípravky jsou známkou kvality, je třeba zkoušet, co člověku vyhovuje. Nestyďme se, že používáme tvářenku od značky Miss Sporty, když nám vyhovuje!

4. Vždy se pořádně odličme. VŽDY. Hnisavé pupínky na našem obličeji se tam nezjevily jen tak, a absence důkladného a včasného odličování je právě častým důvodem, proč vznikají.

5. Oklepávejme přebytečný produkt ze štětce, než se s ním dotkneme obličeje. Jinak hrozí, že tím pokazíme celé líčení, a mohli bychom začít znova...

6. Oční stíny, které práší, nám nikdy nesmí udělat "bordel" na obličeji. Vhodné je použit jemný papírový kapesník, který si při líčení oka položíme pod spodní řasy.

7. Pokud jsme v časové tísni, ale přesto se chceme nalíčit, zkusme se co nejvíce soustředit na oči. Těch si na ostatních všímáme nejvíce.

8. Štětce a houbičky bychom měli pravidelně desinfikovat.


Tak co, přišli jste na něco nového? Určitě mi dejte vědět!

3 komentáře:

  1. Vždy som si hovorila, že nemôžem nič pokaziť a všetko robím správne. Ale po prečítaní týchto rád som si uvedomila, že zopár chýb robím, takže ďakujem za tento článok, ktorý mi veľa priniesol :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda! Jsou to maličkosti, ale často na ně zapomínáme!
      Děkuji za pochvalu.

      Vymazat
    2. Presne tak - sú to iba maličkosti, ktoré sú veľmi dôležitou súčasťou celkového výsledku :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za komentář, jste skvělí! ♥