úterý 26. července 2016

Plány na srpen: Třeboňsko, Vídeň, voda

Za chvíli je tu srpen, o kterém s oblibou říkám, že je to ta nejkrásnější část léta. A to proto, že na rozdíl od červencových večerů jsou ty srpnové chladnější a příjemnější.  Nemůže se vám tedy stát, že ještě v 8 hodin večer bude venku přílišné teplo na procházku. A pokud je něco, co na létu doopravdy miluji, tak jsou to právě malé večerní vycházky do přírody. Sice se kvůli své lenosti musím chvíli přemlouvat k odchodu, ale když konečně vyrazím, cítím se nesmírně dobře. Tělo i duše mi prostě dávají najevo, že bych jim takový relax měla dopřávat častěji.

A kam že se vlastně chystám doplnit síly před začátkem nového školního roku? Nejprve se s přítelem vydáme do okolí Třeboně, kde budeme jak jezdit na kole a obdivovat místní přírodu, tak pěšky objevovat místní památky a kavárny. Už se opravdu moc těším, až vás vezmu virtuálně s sebou!
Foto z minulé návštěvy Třeboně. ♥
Co bych dále chtěla podniknout, je třídenní zájezd do Vídně s mou mamkou. Ten nyní prochází plánovací fází, tudíž bližší info budu vědět až za týden nebo dva. Původně jsme měly v hledáčku Berlín, ale současná bezpečností situace v Německu mě celkem odradila. Možná si budete říkat, že zbytečně vyšiluji, ale co kdyby...
Zdroj: pixabay.com
Poté, pokud vše půjde podle plánu, uděláme si s přítelem radost jednodenním vodáckým výletem po Ploučnici, který zároveň poslouží i jako příprava na vícedenní pobyt na vodě (ještě přesně nevíme kde). Když jsem byla malá, táta mě často bral na výpravy nafukovacím člunem. Naprosto mě to pohltilo a moc ráda bych se k této aktivitě zase vrátila. Tentokrát už však na opravdové kánoi, tak mi prosím držte palce, abychom se mockrát (díky mé šikovnosti) nevyklopili – budu totiž kormidelníkem. Tak ahoj na řece!

Zbytek měsíce srpna budu nejspíše trávit v Praze se svými kamarády, případně se vypravím na nějaký výlet do okolí. 

A jaké jsou vaše plány? Užívejte léta, dokud to jde! 

4 komentáře:

  1. V těchto dnech není opatrnosti nazbyt a myslím, že Vídeň je bohužel stejně nebezpečná jako Německo :-( My asi zrušíme celý výlet do Amterodamu. Je to fakt otrava. Doufám, že srpen bude opravdu chladnější, takové večery totiž nejvíc miluju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, bezpečně se člověk necítí už nikde. :-( Nicméně pořád si stojím za tím, že Německo a Francie je teroristy více vyhledávaná oblast, než Rakousko. Výletu do Amsterdamu je opravdu škoda, třeba se nakonec rozhodnete tam stejně jet!

      Vymazat
  2. V Třeboni jsme byli zrovna o víkendu, je to tam krásné a určitě si to užijete :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář! Třeboň toho nabízí opravdu mnoho.

      Vymazat

Mockrát děkuji za komentář, jste skvělí! ♥