úterý 15. listopadu 2016

Krása neznamená dokonalý make-up

Právě sedím ve vyhřáté posteli, v troubě se mi dělá pizza (hubnu, kdybyste nevěděli…) a píšu tento článek. Co na tom, že za hodinku musím odejít z domu - s make-upem je moc práce a vlasy si umyji až večer… To hlavní, na čem záleží, je přeci můj přístup k sobě samé!

Ani se snad nemusím ptát, jestli se cítíte lépe na veřejnosti, když ráno obětujete nějaký čas zkrášlování. Protože já tedy rozhodně ano! Nicméně ne vždy mám náladu a půl hodiny na to, se nalíčit, najít sladěné oblečení a upravit si vlasy. Říkám si však, že ukázat občas světu svou pravou tvář bez všelijakých vylepšení může být jenom prospěšné. Ptáte si proč? Důvodů je hned několik. Naše pleť si sem tam potřebuje odpočinout od dekorativních výrobků. Má zkušenost je taková, že se na mé pleti tvoří méně akné, když ji třikrát do týdne nechám volně dýchat. Dalším skvělým důvodem je, že nám to nikdy nepřestane slušet. Určitě sami znáte nějakou ženu, která se maluje a vlní si vlasy každičký den, a už jste si na fakt, že jí to sekne, zvykli. Po roce přijde nenalíčená a neupravená a vy ji ani nepoznáte!  Střídání dnů, kdy se make-upu a vlasům věnujeme, a kdy ne, je podle mě skvělým řešením, jak si zajistit stálý přísun komplimentů. Ale nejen v tomto vidím výhodu. Když člověk není namalovaný, může se naprosto s klidem poškrábat kdekoliv na obličeji, promnout si oči… určitě to sami znáte! Je to osvobozující.

Kam tím vším mířím? K tomu, že vypadat nonstop skvěle není potřeba (spíše naopak). Žádná z nás, když vyleze z postele s rozcuchanými vlasy a „nahou“ tváří nevypadá elegantně. Přesto zůstat přírodní má určité kouzlo. Kupříkladu ve dnech, kdy zaspím, se ráno jen párkrát mihnu kolem zrcadla. Absolutně se nezabývám tím, co si o mně kdo pomyslí. Může si myslet, co chce, no ne? Důležité je, se usmát a věřit si, a hlavně: před nikým se nekritizovat! Když budeme okolí neustále přesvědčovat o tom, že nám to nesluší, tak tomu chtě nechtě brzy uvěří… Sebevědomí je to, co nás dělá krásnými!

Jak jste na tom vy? Umíte si užívat i dny, kdy vám to „nesluší“? Těším se na komentáře!

4 komentáře:

  1. Ja sa velmi rada upravujem, ale nemam problem ani ist niekam nenamalovana :)

    Pozyvam na luxusnu vianocnu GA o Lancome, Biodermu a Dermacol. Tu:http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/12/narodeninova-ga-lancome-bioderma.html

    OdpovědětVymazat
  2. Tak s tímto článkem rozhodně souhlasím. Teď, když máme malé dítě, tak dvojnásob :) času je málo :P

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za komentář, jste skvělí! ♥